понеділок, жовтня 16, 2006

НАТО-росія

Багато чуємо в останній час скепсису стосовно вступу України в НАТО...
Кажуть що зображення варте тисячі слів. Тому давайте глянем як відрізняються згори бази НАТО і Росії. Остання, на думку певних неостанніх осіб України, є духовно, фізично, і історично близькою нам.

База Баграм - збудована радянськи військами під час окупації Афганістану.
Після 20 років забуття НАТО перетворила пустир в головні авіаційні ворота.
На даний момент використовується і для прийому важких вантажів і як майданчик для тактичних операцій.
Зверніть увагу на порядок, чистоту бази, стрункість і чіткість ліній сполучення:
































А тут ще одна військова база. Російська. Розташована на схід від дощенту спаленого Грозного. І знову - зверніть увагу на порядок, чистоту, стрункість ліній сполучення і... що це? плями нафти на злітній смузі?! Ні... це я мабуть просто придираюсь =:-)































Тому давайте ще раз подумаєм, наскільки близькими є нам східні сусіди, які попри фантастичний нафто-доларовий бюджет і 10-літній стаж ведення війни в Чечні так і не навчились тримати свої бази в порядку.
За ті 10 років війни вони не тільки не стали більш гуманними, а навпаки - зїхали до рівня варварів, плекаючи на своїй території автократію, фашизм і тоталітаризм.
Чи хочемо ми, щоб наші солдати служили з поклику, отримуючи гідну зарплатню, чи були гнані на службу як раби і гнили в пропахлих дідівщиною російських казармах?
І чи хочемо ми щоб наші співвітчизники несли допомогу і демократію, чи спалювали і "мочили в сортірах" слабших?

І що нам імпонує більше - роль Білорусії в потенціному союзі Україна-ЄЕП, чи Україна як рівний партнер в сім'ї Європейських народів?

Немає коментарів: