понеділок, жовтня 02, 2006

будова - 4

Спочатку хотів написати «пішов такий-то тиждень будівництва», але вчасно зрозумів що зовсім збився з рахунку. Тому більш путнього за «вимурувано 20 тисяч цегли» як орієнтир відліку не придумав.

На даний момент вже покладені всі крокви. Через мою непомірну жадібність і ненаситність, замість проектних 6 метрів 20 сантиметрів, ми замовили 7 метрові крокви. Чудовий матеріал, що ще пару тижнів тому коливався в такт карпатських вітрів, тепер не тільки слугуватиме хребтом і ребрами даху, але й сформує накриття над переходом від гаражу до дверей.

Через збільшення довжини крокв стрибкоподібно виросла і площа даху – зі 180 до 230 метрів квадратних. Помноживши різницю на 24, отримаємо 1200 гривень, або 240 баксів. І це без допуску на втрати.

А ще в нас починаються домашні сварки – навіть з поправкою на виконроба, котрий займається забезпеченням витратними матеріалом і транспортом, ми вибились з сил і терпіння слідкувати за будовою. Вирвані завіси головної брами, місцями непрофесійна кладка цегли, використання неправильних матеріалів – це ті будні, які чомусь не минають.

Цеглу і дерево організувала мама. Це зекономило нам великі кошти. Але попри те, і дуже вимучило її. Тому чергові неприємності з будови сприймаються дуже болісно.

І попри все – ми на заключному етапі. Перед нами ще

  1. закінчення даху + перегородок на 2 поверсі (~2 тижні)
  2. залиття підлоги першого поверху + стяжки на другому (~1 тиждень)
  3. перепланування «старого» 1 поверху – три-чотири дні


на цьому, капітальні будівельні роботи будуть завершені, і ми візьмемо перерву до весни.

Немає коментарів: