понеділок, жовтня 23, 2006

Будова – 7

Закінчено:
  • мурівку
  • комини
  • дах
  • виставлено бордюрчики по всій довжині вулиці

Перед нами:

  • встановлення ринв
  • заливка чорнової підлоги на першому поверсі
  • утеплення даху
  • консервація будови

Оціночний кошторис прийдешніх робіт ~ $3000

Щодо моїх вражень… отож хата зі сторони пустомитівської траси (північна сторона) виглядає як довжелезна (15 метрів) стодола з гарними коминами. Згідно генерального плану її вигляд повинні розрадити два мансардних вікна. Ще два м. вікна повинні освітлювати хату з південної сторони. Однак, виходячи з їхньої вартості в $700 штучка і плачевного стану нашого бюджету, ми прийняли мужнє рішення наразі жодних мансардних вікон не ставити. Більше того – електрику, тиньк, чистові підлоги ми переносимо на «потім».

Оце казкове «потім» повинно збігтись в часі з сумою, котра покриє тинькування+електрику.

План мінімум передбачає приготування коридору, ванни, вітальні і кухні. Враховуючи цьогорічні $4 за метр2 і реалістичний прогноз, ранньою весною наступного року дешевших $5 за метр штукатурів не знайти.

Математика – річ непідкупна… біль-менш реалістичні дати переселення віддалені від нас на 2-4 роки.

І весь цей час нам доведеться сторожити майно «під відкритим небом» від чудесників, здатних приробити «ноги» до всього легшого тонни. Можна трохи спараноїданити.


З недавніх вражень поділюся лише тими про комини.

Комин – це акт економічної диверсії!

Кожен комин це порядку 2.5-3 тисяч цегли. Цегла, прошу зауважити, мусить бути повнотіла. Комин з пустотілої цегли (а тепер тільки таку і роблять) не може використовуватись без шкоди для здоров’я.

Зовнішню частину комина слід утеплити мінераловатою/пінопластом (кладеться на морозостійкий термопластичний клей), заклеїти сіткою, і прикрасити морозостійкою плиткою (кладеться на морозостійкий термопластичний клей).

Вартість матеріалів складає 1.5-2 тисячі $ на один. До цього додайте фахових майстрів.

В протилежному разі вас чекає сюжет з життя мого співпрацівника, в якого після дощу, при працюючому котлі/каміні з комина ллється сірчана кислота.

А ще-а ще в нашому житті появились ранкові 5-хвилин мріяння/марення/медитування. Це коли мама (і інколи Христя в пориві безконтрольності) починають «розставляти» меблі по новій кухні, чи добудовувати альтанку і критий мангал з мармурових плит.

Не подумайте що я якийсь нелюд, але терпіти ЦЕ довго я просто фізично не зможу. Ну як можна вибирати шпалери, коли в хаті немає ЖОДНОЇ розетки і не прокладено жодного метра труб?!

Вопщем… це скінчиться «відімкненням 5 мікрофону»

2 коментарі:

Andriy Kit сказав...

Бачу що все йде не семимильними кроками а помаленьку і без дурдому... Місяць тому заходив на сайт - була БУДОВА-3 :).
Надіюся за рік відкрити сайт і побачити магічний заголовок - БУДОВА ЗАВЕРШЕНА!

Bohdan Mushkevych сказав...

Ми будем раді твоїм візитам. Особливо якщо вони будуть частішими ніж раз у рік
=:-)