вівторок, червня 12, 2012

вечірнє радіо

За вийнятком короткого пубертатного періоду, коли мене в основному цікавив бюст телеведучих, я надаю перевагу радіо. Ефіри Дзвінки Гуцул, Міська Барбари, Романа Сігала на Радіо Люкс, а згодом Радіо Ініціатива були бомбовими і в значній мірі сформували мої музичні смаки.
Однак з часом ці проекти замінили по конверсії на ум-ца-ца, і на момент мого від’їзду єдині вцілілі авторські програми у Львові були від Ігоря Мосесова. Просто як за класикою - буття сформувало запит [1].

Тому хочу поділитись набором авторських передач CBC Radio 2, які можна слухати у всіх кутках планети (був би інтернет).

The Signal [3]
Ведучою є Лорі Браун (Laurie Brown [2]). Передача записується в Торонто і транслюється з 22:00 до 00:00 (відповідно до часового поясу) з Понеділка по Суботу. Музика різномаїта - від RadioHead до My Brightest Diamond до Lana Del Ray - пізньо-вечірня і настройова. Сама ведуча і її манера, уривки листів і рефлексій роблять передачу впізнаваною і бажаною... такою як і має бути вечірня передача.

Tonic [4]
Тім Тамашіро (Tim Tamashiro [5]) веде мовлення з Калгарі щодня з Понеділка по Суботу. Передача виходить з 20:00 до 22:00 відповідно до кожного з 5 головних часових поясів (всього їх в Канаді 6). На моє особисте спостереження він ідолопоклонник Майлса Дейвіса, але це не заваджає йому цитувати цілі розділи з життя джазових виконавців і замішувати джєз з історіями сексуальних подвигів музикантів в абсолютно вибухову суміш. Думаю що в результаті через 10-15 років нас накриє хлиля джазових авантюристів!

Як приєднатись?
Переходіть на [3] або [4], вибирайте CBC Radio 2 на Web Radio Stations в правій панелі і далі - передачу яка вам до смаку.

Слухайте якісне!
Щастя Вам!

[1] Цитатник
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B5_%D1%81%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5

[2] Laurie Brown on Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Laurie_Brown_(broadcaster)

[3] The Signal
http://music.cbc.ca/#/The-Signal

[4] Tonic
http://music.cbc.ca/#/Tonic

[5] TimTam
http://www.timtam.net/

2 коментарі:

Анонім сказав...

Та, Дзвінку Гуцул полюбляв послухати. Вона могла навчити навіть нових слів :) Особливо запамяталося "дупоголова" :) І здається вона виїхала в Канаду

Bohdan Mushkevych сказав...

Мені запам’ятався її вислів:
"жінка без дупи як церква без дзвінниці".

Якось пробував знайти її блог, але докопався лише що вона з Канадійщини подалась в Злучені Стейти :)

Якщо комусь відомі її блоги-сторінки - діліться :)