неділю, травня 13, 2007

Іподром

Мій дідо любив коней – навіть косички він навчився плести задовго до появи доньок, заплітаючи гриви коней на господарстві. Літом, в час скакового сезону він влаштовував сімейні виїзди на іподром. Мама з захопленням розповідає як складались такі дні – тролейбус в той час їхав лише до ЛАЗу на Стрийській, а далі вони пішки йшли до іподрому. Там, на повітрі проводили весь день, а перед тим як йти додому – заходили на шашлики. Ставки робили для інтересу і розваги, і додому вертались з хорошим настроєм і яскравими враженнями.

В Неділю, 13 травня Львівський Державний Іподром відновив свою роботу, і відкрив скаковий сезон 2007 року. Ми не могли пропустити такої події. Перше враження – іподром реконструювали і тепер там доволі чисто і охайно.

Відкриття сезону пройшло доволі оперативно і буквально відразу перед публікою вишикувались герої дня – коні і їх вершники.



Спочатку відбулось змагання з верхової їзди, де коні долали перешкоди. Спорт справді видовищний - навіть такі циніки як я співпереживали кожному учаснику – «тільки щоб все вийшло», «тільки щоб пройшов». Та попри те, сталось два падіння, одне з яких виглядало доволі страшно – кінь загальмував перед останньою перешкодою, скинув вершницю і ледве на наступив на неї копитом.

Переможцем став Юрій Труш – лідер змагань, красивий і впевнений наїзник.



Потім – скачки.

Спочатку про недоліки: попри всі старання організаторів, змагання пройшли без поставленого звуку, і особливо гостро відчувався брак професійного коментатора. Тобто публіці самій доводилось здогадуватись коли був даний старт, і як саме йдуть коні. Надіюсь що це упущення буде виправлене.

Решта організації, в мене нарікань не викликає – між подіями на бігових доріжках публіку розважали і дитячі ансамблі і професійні танцюристи. Тобто організатори старались (і вважаю це в них вдалось) створити вільну відпочинкову атмосферу. Не дивно що більшість відвідувачів приїздило цілими сім’ями.







Як працюють скачки
  1. Перед забігом коні і жокеї дефілюють в спеціальній загорожі – тобто публіка може подивитись хто що собою представляє
  2. Зробивши нотатки, Ви можете зробити ставки. Більше про них – на фотокопії нижче
  3. Після забігу, коня нагороджують емблемою переможця і грамотою, а жокея це й трояндою і призом
  4. Переможці можуть отримати в касі виграш


Нам дуже сподобалось. Оскільки вхід на іподром безкоштовний, ми з дружиною зробили дві мінімальні ставки (5 грн) щоб подякувати за таке чудове дійство.

Так що – рекомендую.









Фотокопії програми:

2 коментарі:

Andriy Kit сказав...

Дуже класно, що ви з Христею такі активні і відвідуєте різні за жанром/специфікою/напрямком :) події у нашому місті Лева. Можу дати контакти своєї мами - вона вам розповість про всі театральні новини Львова не гірше Каті Осадчої..

Andriy Babala сказав...

То Ви, виявляється, азартні гравці. :)

То Ви виграли чи програли?