неділю, травня 13, 2007

Будова 2007 - 1

Отож, вретаємось до будови
В цьому пості про
1. паркан і війну за межу
2. велике прибирання
3. плани

1. Паркан і війна за межу
Межа з сусідом далась нам ціною великих нервів і немалих грошей. Основа проблеми не тільки в непоступливості сусіда, але й в недосконалості нашого законодавства, упередженості сількиої ради і двозначності кадастрових трактувань.
Урок, котрий я виніс з цієї перепалки (яка включала в себе судову тяганину, залучення міліції, десятки візитів в сільську раду, не менше - в різні державні кадастрові установи) - слід шукати компроміс.
Проблема, що забрала в нас стільки часу і сил була врешті вирішена в шляхом діалогу і порозуміння. Так - ми не отримали абсолютної перемоги, але нам вдалось зберегти мир. Ми запобігли подальшій ескалації конфлікту, котра означала серії судових позовів, витрат на адвокатів і нескінченного протистояння. Адже жодне рішення суду не принесе порозуміння і мир, якщо сторони не довіряють суддям/сільській раді/землевпорядникам

Високий паркан це запорука миру. Це підтверджують останні місяці після його встановлення.
На даний момент ми збудували паркани на межі з західним і східним сусідами. Південний пакран пролягає від дороги, і він запланований на кінець цього року-початок наступного.
Північний паркан межує з пасовищем, то мабуть залишиться як є.

2. Велике прибирання
Ми поприбирали подвіря. Факт того, що робітники 6 днів палили старі дошки/гнилі поліна/сміття щоб вичистити весь цей жах. З гір попелу ми відсіяли 4 будівельні мішки цвяхів з дошок. І навіть після такого, потрібно було дві машини щоб вивезти решту.
Тільки тепер ми вийшли на більш-менш задовільну чистоту по ділянці

3. В паланах - тинькування+вікна+двері. Будь-яке устаткування (чи то розетки, чи котли) ми завеземо тільки після підключення хати на пульт держаної охорони.
Так що чекаємо на штукатурів, телефоністів і поліціантів

2 коментарі:

Andriy Babala сказав...

Можливо запорукою миру став не тільки високий паркан, а й куплений ИЖ-27М?

Головне, щоб тепер між Вами та сусідами не почалася гонка озброєнь.

Анонім сказав...

фото відсутні!!!!!!!!!!!!