понеділок, серпня 28, 2006

Будова

Розділ І - ініціація

Як відомо всі великі справи починаються

а. великими людьми

б. з маленьких речей

Будучи скромним, не буду акцентувати увагу на пункті (а). Зате про маленьку, хоча не позбавлену деякого шарму хібарку, котра фігурує в нас під псевдонімом (б) сказати варто і просто таки необхідно.


Почнемо ми щоправда дещо здалека.

Отож в 1 кілометрі за південним кордоном Львова знаходиться село Сокільники. Жителі цієї провінційної громади поділяються на два типи – ті котрі користуються тачками і для приготування гарячої води носять холодну з криниці і тих для яких тачка це джип, а гаряча вода ллється просто з крана. Єдине щ

о об'єднує цих людей – живуть вони в приватних будинках.

Перша згадка про ціни. Сотка землі тут коливається від 1.2 до 2 тисяч Євро.


Тепер про те, що тут роблю я. Землю і невелику хібарку (б) ми отримали від однієї мами, а кошти на фундамент прибудови і саму прибудову – від другої мами. Іншими словами – низький уклін Вам, любі мами! Люблю Вас!









Розділ ІІ – ініціалізація

Як відомо будівництво черпає сили в гаманці, натхнення в архітектурному плані а вправність – у вмінні бригади майстів.

Архітектор нам попався знайомий – його рекомендувала моя тіта (котра до досягнення пенсійного віку була Районним Архітектором Городоцького Району Львівського Округу Західно-Української Народної Республіки). Оскільки план робився на основі існуючої хібарки і як “для свого” то і вийшов він без наворотів, а майбутня хата – маленькою, світлою і теплою.

Будівельна бригада варта не те що окремого розділу, а окремої книги. Справа в тім, що чесні, надійні і _хороші_ майстри – це така ж рідкість як діамант на шоссе. Тому за ними потрібний постійний нагляд. При існуючому попиті з'явилась і пропозиція – виконроби, котрі за помірений процент від виконаних робіт беруть на себе

  1. забезпечення бригади всіма будівельними матеріалами

  2. забезпечення транспорту і суміжних витрат

  3. забезпечення будови самими майстрами відповідної кваліфікації і у відповідній кількості

  4. беруть на себе всі фінансові розрахунки і контролюють всі грошові потоки

Таким чином виконроб є project manager будівництва – він контролює і він відповідає.


Ми знайшли гарного виконроба. Його нам порадили в компанії. Чоловік звичайно нас трохи намахує, та попри те ми не переживаємо за арматуру, перекриття, розчин, цемент, зварювальні матеріали і т.п.


Розділ ІІІ – що ми очікуємо і коли

Згідно плану – наша хатинка буде двоповерховою і матиме – на першому поверсі – гараж на одну машину, велику кімнату і кухню з ванною. На поверсі другому – 2 більші кімнати, нашу спальню і маленький кабінет. Другий поверх буде принагідно мансардним.

Виконання капітальних будівельних робіт (фундамент, коробка, дах) заплановано закінчити на протязі двох місяців. До зими необхідно також вставити вікна і вхідні двері.

Зовнішнє утеплення (так званий сайдинг), та внутрішні роботи почнуться за наявністю коштів та при сприятливих погодніх умовах (читай – наступного року)


Розділ IV – подвір'я

думаю досить сказати що вартість облаштування подвір'я буде порівняльною до вартості “коробки”. В цю суму входить

  1. довезення землі (зараз землі мало, у нижній частини ділянки заболочена яма)

  2. облаштування загорожі


Головні роботи так чи інакше матимуть місце наступного року – посадка живоплоту і окультурення ділянки; сайдинг, прокладка електромережі, тепломережі, каналізації і сантехніки; тиньк, підлога і обмеблювання.









В час цей, звертаюсь до Вас, брати та сестри – купляйте землю. Оминайте Сокільники, але поцікавтесь Судовою Вишнею, Бібрками, Дублянами і всім іншим в районі 15 кілометрів від Львова.

Якщо у Вас є 6 соток городу на болоті (без електрики, каналізації і дороги), зате в 10 км за межею Львова – не полінуйтесь – придбайте ділянку сусіда. Вкладені сьогодні 3 тисячі дадуть Вам можливість побудувати хату (як не для себе, то для дітей), навіть будучи найгіршою – вона стократ краща за квартиру.

Немає коментарів: