неділю, грудня 16, 2012

японське меню

Графік останніх місяців видався непростим - батьківство, читання нудних фоліантів, робота. З такого щоб порадити буквально 2-3 пункти. Однак які!

Почнемо з інтерактивного контенту - гра для PS3 - Valkyria Chronicles [1]. Вона отримала численні нагороди і ще більше номінацій. Її описують як тактичну рольову гру, однак я більше сприймаю її як анімовані шахи. Графічний двигун, звук і загальна атмосфера затягує буквально з перших хвилин. Раджу і настановляю!
Макото Шінкай [2] народився в 1973 році в маленькому містечку Коумі що на сході префектури Нагано. В 1994 році він закінчує факультет Японської літератури в одному з найпрестижніших універститетів Японії - Chuo University і йде працювати в Falcom - компанію ролевих ігор, за якою в той час гнались enix і square. В 2000 році отримує гранд-прі DoGA за 5-ти хвилинну стрічку "Вона і її кіт", а ще через рік залишає Falcom і зосереджується на повнометражних стрічках. Його стиль поєднує гру світла й тіні, детальну промальовку фону і довгу експозицію.

Шінкаївські "5 Centimeters Per Second" [3] стали для мене справжньою подією. Зрілі теми, яких цурається кінематограф, в нього виходять зрозумілими і природніми. Закоханість, любов, дорослішання, самотність, байдужість - всі ці відтінки людських почуттів постають без пафосу і прикрас.

Остання стрічка Макото "Children Who Chase Lost Voices" [4] є бомбовою. Після її завершення важко повірити що всі сюжетні лінії помістились в неповних 2 години! Події нерідко перебивають подих, однак сама розповідь дуже плавна, збалансована і рівномірна. Раджу і надихаю!

Останнім в сьогоднішньому списку страв - серіал Space Brothers [5]. В головних ролях - мій одноліток - 32 річний інженер який прагне стати космонавтом. Коментарі зайві! Серіал веселий і пізнавальний. Єдине в чому впевнений - нації які такий контент створюють і споживають мають значно більше шансів попасти в космос за своїх колег, які рідко відривають думки від щоденних турбот. Давайте вірити разом що золота ера дослідження космосу ще попереду! 

Щастя нам!
Мрійте високим!

[1] Valkyria Chronicles на Вікіпедії
http://en.wikipedia.org/wiki/Valkyria_Chronicles

[2] Макото Шінкай
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%96%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D0%B9_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE

[3] 5 Centimeters Per Second на IMDB
http://www.imdb.com/title/tt0983213/

[4] Children Who Chase Lost Voices на IMDB
http://www.imdb.com/title/tt1839494/ 

[5] Space Brothers на Crunchy Roll
www.crunchyroll.com/space-brothers/reviews/

Немає коментарів: