понеділок, квітня 23, 2012

квітневе чтиво

Сьогодні в огляді 3 книжки:
  • Kindergarten Is Too Late! - Masaru Ibuka [1]
  • The Politically Incorrect Guide to the Great Depression and the New Deal - Robert Murphy [2]
  • The Way To Go - Ivo Balbaert [3]
Почнемо ззаду-наперед :) Отож - The Way To Go. Одна з перших книжок по Go, яка побачила світ в одночасі з набуттям самим проектом статевої зрілості - тобто версії 1.
Розгорнутіше про Go я планую написати в професійному блозі; тут хочу лише сказати що мова естетична, лаконічна і щиро вірю - матиме гарне майбутнє. Автор - Іво Балбаерт кандидат фізичних наук, проживає і викладає в Антверпені, Бельгія. У нього понад 20 років стажу в розробці та керуванні проектами. Самій книжці на форумах дорікають за ламану англійську, подекуди нелінійний виклад, але попри все - вона розкриває структуру мови, головні прийоми, описує коло проблем, які та покликана вирішити. Рекомендую.

Книгу про Велику Депресію 30-тих я прочитав на одному подиху. Частково цей інтерес підігрів мій співробітник, який безуспішно переконував мене про конфіскацію золота американським урядом. Я відмовлявся в це вірити, аж доки не відкрив книжку.
Стиль викладення - неординарний, позитивний і більше нагадує проповідь ніж економічну історію. Факти викладаються приблизно за таким шаблоном "в школі нас вчили так-то, але це повна ахінея, тому що графік каже то-то, а щоб ви не сумнівались - ось вам витяг з газет і книжок". Книжка читається немов детектив, де в ролі жертв Рузвельтівських махінацій - 150 мільйонів громадян.

Ну і врешті книжка Масару Ібуки. Він співзасновник Sony і був людиною, яка не тільки важко працювала, але й старалась зробити світ кращим. Легкою і доступною мовою книжка доносить головну ідею - оточувати дітей прекрасним. Якщо Ви маєте або плануєте мати дітей - його поради можуть стати в нагоді :)

Щастя Нам!

[1] Kindergarten Is Too Late! - Masaru Ibuka
http://www.amazon.com/Kindergarten-Too-Late-Masaru-ibuka/dp/0671253638

[2] PIG to the Great Depression and the New Deal
http://www.amazon.com/Politically-Incorrect-Guide-Depression-Guides/dp/1596980966

[3] The Way To Go - Ivo Balbaert
http://bookstore.iuniverse.com/Products/SKU-000541025/the-way-to-go.aspx


Немає коментарів: