понеділок, лютого 26, 2007

Славсько

Перші 6 днів відпустки ми провели в Славсько. Наступного місяця тут проведуть позачергові вибори сільського голови. Теперішній відзначився тим, що безбожно крав і ні копійки не видавав на потреби села. А село, попри весь туристичний потік залишилось забитим, запущеним селом з препаршивими дорогами, препаршивим сервісом і височенними цінами.

Дорога в будь-якому напрямку на Уазику це 30 грн. за машину. Якщо ви маєте намір з’їхати хоча б трохи з асфальту, то ціна такої прогулянки зросте на 5-10 грн.

До цього, Уазик буде ровесником вашої бабусі, підскакувати на кожному камінчику і доводити вас до мління запахом бензину.

Харчування. Шашлик (4-5 кусочків м’яса) 20 грн. Картопля з салом – 6-15 грн. Налисники з сиром – 6-7 грн. Шоколадні батончики – 4 грн. Чай чорний Ліптон – 2 грн. Чай трав’яний – 2-4 грн. Глінтвейн – 4-6 грн. (в залежності від гори) за 200 мл.
Прокат спорядження – 40-65 грн на добу.

Проїзд на Тростян (на людину):

Уазик до крісла – 5 грн.
Уазик до Центру – 15 грн.
Крісло – 10 грн.
Підйом на бугелі – 5 грн.

Проїзд на Захар Беркут (на людину):

Уазик до гори – 15 грн.
Денний скі-пас, будні – 60 грн.
Денний скі-пас, вихідні – 100 грн.

Проживання

Як і минулого року ми жили в Бурковських. З нами відпочивала компанія з Донецька і сім’я з Дніпропетровська. Попри все моє упередження до мешканців Донбасу, це такі самі люди що й ми – журяться такими ж високими цінами на житло, низькими соціальними стандартами і так само розчаровані у біло-блакитній команді, як ми в помаранчевій.

Двомісний номер з сан-кутком – 150 грн/добу. Сніданок – 20 грн., вечеря – 30.

Таким чином можна підбити добові фінансові витрати грн/людину:

Проживання

75

Сніданок + вечеря

50

Транспорт до/з гори

30

Катання

60

Обід на горі

30

Прокат спорядження

50

Сума

295


Якщо ви бажаєте інструктора, то доплюсуйте до цієї суми 80 грн/год.

Висновки

$50/день – це вартість відпочинку в словацьких і польських курортах з розбудованою інфраструктурою, якісними дорогами і приязністю місцевих мешканців. В Славсько ви доплачуєте $10 за хамство водіїв, прокатників і бугельників, розбиті дороги, невмотивовано-високі ціни і купи сміття.

Ми напевно більше не вернемось в Славсько. Це просто НАДТО ДОРОГО.

Наш прогноз

Славсько розбудовується – готелі ростуть на кожному вільному клаптику землі. Попри це, село немає каналізації, водопостачання, теплотрас, мостів. Дороги, прокладені за Бабці Австрії до цього часу ніхто не ремонтував - діри просто заливали асфальтом.

Гори сміття чекають повені щоб бути змитими вниз по течії.

Якщо в найближчі 2 роки, десятки мільйонів не буде освоєно в інфраструктурі, то такі люди як ми, поміняють Славсько на Буковель і ближній закордон. А Славсько зосередиться на студентах і суботньо-недільних набігах Львів’ян/Стриян.

Смердючі селюки в куфайках повинні усвідомити – Європа це сервіс, а не ціни, списані з неба.

3 коментарі:

Roman LuVR сказав...

Я так розумію в нас появився махровий селоненависник: "Смердючі селюки в куфайках повинні усвідомити – Європа це сервіс, а не ціни, списані з неба."
Як на мене це образа людей, які як не як а завжди в нас були, є і будуть. Вони працюють, причому дуже важко працюють, дуже часто не мають в що передягнутися і де покупатися. Вони будують велику гарну хату для гостей і маленьку халупку для себе, аби перебитися. Вони взагалі залишені державою, і не їх то обовязок будувати дороги чи дбати про інфраструктуру. Ті люди - роботяги, а ти - міський нарцис, що приїжджає виплеснути весь свій міський надмір і образити ні в чому в принципі невинних людей. Для мене гірше міські, що смердять, бо вони мають де помитися, але просто лінуються.
Це я до того, що не подобається, не треба туди їхати. Якби багатенькі буратіно з відсутністю клепок не пхали туда стільки грошей, то ціни не були би такі надхмарні, і був би прогрес в розвитку інфраструктури. А так - бази переповнені, то навіщо ще старатися?

Bohdan Mushkevych сказав...

трохи ти Роман перегнув палку.
плекання образу бідних і знедолених славчан це звичайно гарно, але чи доцільно?

думаю найкраще - це просто туди поїхати і все відчути на собі.

Посуди логічно - бюджет села Славсько більший за районний. при тому, ні доріг, ні інфраструктури, ні навіть сміттєприбирання.

попри це, жоден зі славчан не дивиться на тебе як на "туриста" чи хоча б "людину". ти для них - гаманець. і вони до провінціальності простодушні в своєму намаганні витягнути з тебе всі гроші.

ти говориш "міський нарцис", "селоненависник", але в контексті цього посту це всього лиш синоніми до "хочу щоб мене поважали".

от тобі приємно їздити в бидловозках по Львову? так чому тебе дивує те, що я не задоволений комфортом їзди в Уазиках?
тобі приємно слухати мати від пяних перехожих? так чому тебе дивує моє відношення до бугельників і водіїв славського?

ти говориш "вони бідні і нещасні", і що винні "багатенькі буратіно". Ці люди попри те, що ПЕРЕСТАЛИ займатись іншою роботою як туризмом, не стараються тобі сподобатись - вони мабуть справді миються раз в рік, і рідко перуть одяг.
але при їхніх доходах, це не викликає жаль, а зневагу.

так що я бачу один вихід - "не словом, а ділом". тобто я туди більш не поїду, а тобі рекомендую

Roman LuVR сказав...

Аналогічно я не поїду більше до Криму... після поїздки туди я так само перестав любити кримських татар, хоч до того рахував що їх ущемляють. Але як ти сказав що не всі донецькі погані, є також і люди серед них, так само я збунтувався проти образи сільських жителів як класу. Вони відрізняються від нас, бо мають менше можливостей і , на жаль, зараз їх кругозір в основному обмежується гаманцем, я навіть скажу більше - я їх також часто недолюблюю, в силу того які вони є. Але фраза дійсно образлива.